Bereketin ve paylaşmanın en güzel şekilde yaşandığı Ramazan ayı, DANET’in özenle hazırladığı “Ramazan Lezzetleri” serisiyle daha da özel bir anlam kazanıyor. Geleneksel tatların yeniden keşfedildiği, dostlukların pekiştiği bu ayda, DANET’in ustalığıyla hazırlanan lezzetler, iftar sofralarını şenlendiriyor.
1975 yılından bu yana Türkiye’nin en kaliteli et ve et ürünlerini tüketicilerle buluşturan DANET, Ramazan ayı boyunca özel tarifleriyle iftar sofralarına lezzet katmaya devam ediyor. Geleneksel tatları yenilikçi dokunuşlarla harmanlayan “DANET Ramazan Lezzetleri” serisi, DANET’in ustalığıyla hazırlanan tarifleriyle Ramazan sofralarını daha da özel kılıyor.
Ramazan’ın Ruhunu Yansıtan Lezzetler
Ramazan ayının paylaşım ve bereket ruhunu yansıtan DANET, yalnızca lezzetli ürünler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda geleneksel sofraların kültürel mirasını yaşatmaya özen gösteriyor. İftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan pastırma, sucuk ve kırmızı et ürünleri, DANET’in uzmanlığıyla birleşerek Ramazan’a özel tariflerde yer alıyor. Besleyici ve doyurucu içerikleriyle öne çıkan “DANET Ramazan Lezzetleri” serisi, nostaljik tatları modern anlayışla yorumlayarak iftar saatlerini unutulmaz bir lezzet deneyimine dönüştürüyor.
DANET’ten Ramazan Sofralarına Özel Tarifler
DANET’in yüksek kaliteli ürünleriyle hem klasik hem de modern tarifler hazırlayabilirsiniz. İşte iftar sofralarınızda deneyebileceğiniz bazı öneriler:
Pastırmalı Öcce Tarifi
Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan öcce, özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağında sıkça yapılan, bol yeşillikli bir mücver çeşididir. Geleneksel olarak mercimekle hazırlanan bu tarif, DANET pastırması ile modern bir dokunuş kazanıyor.
Malzemeler:
- 200 gr. DANET pastırma
- 100 gr. maydanoz
- 50 gr. ıspanak
- 50 gr. dereotu
- 50 gr. taze nane
- 50 gr. kapya biber
- 50 gr. un
- 1 adet yumurta
- 100 gr. avokado
- 10 gr. tuz
- 10 gr. karabiber
- 100 gr. ay çiçek yağı
Hazırlanışı:
- Maydanoz, dereotu, ıspanak, taze nane ve kapya biberi çok ince şekilde doğrayın.
- Bir kaba alarak üzerine un, yumurta ve baharatlar ekleyip, iyice karıştırarak kıvamlı bir harç elde edin.
- Hazırlanan karışımı, ay çiçek yağı ile tavada kızartın.
- Bu sırada avokadoyu, tuz ve karabiberle ezerek püre haline getirin.
- Kızaran öccenin üzerine avokado ezmesi sürüp, pastırma dilimleri ekleyerek sıcak servis edin.
Afiyet olsun!