Mevsimsel sebze ve meyveler sade, doğal ve duyarlı bir yaklaşımla bir araya getirerek bitki odaklı mutfağı yeniden şekillendiren Telezzüz, sonbahara yeni bir menü ile “merhaba” diyor
Yaratıcı Şefin Öncülüğünde Özel Tadım Deneyimi
Telezzüz’ün ödüllü ve yaratıcı şefi Bahtiyar Büyükduman‘ın liderliğindeki mutfak ekibi tarafından hazırlanan sonbahar menüsü, 4-6-8 çeşitli tadım menüleri ve şarap uzmanı Göknur Gündoğan‘ın tavsiye şarapları ile sunulmaktadır. Gündoğan‘ın oluşturtuğu eşleşmeler, muhteşem bir gastronomi deneyimi yaşatılıyor.
Lezzet ve Sürdürülebilirlik Bir Arada
Telezzüz, yalnızca bir lokanta değil, etik ve sürdürülebilir değerlere bağlı bir hareketin parçası. Sonbahar menüsünde sunulan bir tabak, lezzetinin yanı sıra ardındaki hikayesiyle de farklı renkler yaratıyor.
Altı Üstü Sonbahar: Lezzetlerin Dansı
Toprağın altından üstüne doğru bir yolculuğun hayaliyle hazırlanan Altı Üstü Sonbahar’da turp köklerinden erik dallarına uzanılıyor. Acının, tatlının ve mayhoşluğun doğanın sunduğu lezzetlerle harmanlandığı bu tabak aynı zamanda sonbaharın renklerini de yansıtıyor.
Zarif Sunum: Armut ve Balkabağının Büyüsü
Ağır ateşte pişirilmiş Armut ve Balkabağı, bir kuyumcu elinden çıkmış gibi görünen zarif ve ince sunumuyla ve yapımı büyük emek isteyen bitki bazlı sosuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.
Bitki Temelli Şıklık: Bağrı Yanık Pırasa Tabağı
Klasik Fransız reçetesi olan buerre blanc’ın Telezzüz’e has bitki temelli ve limon kokulu versiyonu olan Bağrı Yanık Pırasa, üzerindeki üç farklı aromatik yağ ile hem damak hem de göze hitap etmek üzere hazırlandı.
Sonbaharın Sıcak İkramı: Glutensiz Balkabağı Tart
Tüm doğanın yavaş yavaş turuncuya döndüğü günlerde, sonbahar mevsiminin belki de en tanıdık ve sıcak meyvesi ile hazırlanan Balkabağı Tart, glutensiz hamuru ile serin akşamların en iyi eşlikçilerinden olacak.

Özgür İrade ve Sağlık: Ekinoks ile Kereviz Sarma’nın Hikayesi
İnsanın hayattaki arayışlarından ilham alınarak hazırlanan Ekinoks’ta ise elma özgür iradeyi ve bilgeliği, üzüm eğlenceyi, kereviz ise sağlığı simgeliyor. Besin değeri açısından zengin bir bakliyat olan yeşil mercimeğin kereviz, mantar ve ıspanak ile tek tek sarılarak hazırlandığı Kereviz Sarma, ilhamını Güneydoğu Anadolu mutfağından alan sarımsaklı biberli sos ve yanık soğan kabukları ile servis ediliyor.
Kızıl Şifa: Tarhana ve Kızılcığın Sağlık Dolu Tabağı
Soğuk havalarda Anadolu’nun kadim ve vazgeçilmez lezzetlerinden olan tarhana, Kızıl Şifa isimli tabakta, sağlık ve şifa ile birlikte anılan kızılcıkla birlikte bambaşka bir forma bürünüyor.
Kübik Turp: Çocukluk Oyuncaklarından İlhamla Hazırlanan Lezzet
Çocukluğun sevilen oyuncaklarından kübik küpten esinlenen Kübik Turp tabağında ise geçmişe dair tek detay bu değil. Leblebi tozu ile hazırlanan mahlepli krema, marine alabaş ve erik küplerine eşlik ediyor. Dört dörtlük bu karelerin arasında bulunan yeşil soğan jeli ise sonbahara direnen son yeşillerden…

Mario’nun Hamur Tacı: Doğanın Renkleriyle İtalyan Mutfağı Buluşuyor
Sonbaharda renk cümbüşü yaratan yapraklardan ilhamla hazırlanan Mario’nun Hamur Tacı’nda İtalyan mutfağının simge lezzetlerinden ravioli; havuç, kereviz, pancar gibi kök sebzelerle yeniden yorumlanıyor.
Dahl ve Mor Kaftan: Hint Mutfağından Sonbahar Sofrasına
Geleneksel Hint mutfağından esinle hazırlanan Dahl, doğada bulunması en zor renklerden olan, gücü ve asaleti simgeleyen morun ağırlıkta olduğu Mor Kaftan, topraksı ve fermente öğelerin birleştirildiği Zeytinyağlı Rezene V2.0, Telezzüz’ün sonbahar menüsünde öne çıkan lezzetler arasında.
Sonbaharın Klasikleri Yeniden Yorumlanıyor
Glutensiz hamur ile hazırlanmış Balkabağı Tart, sonbaharın özelliklerini ve sıcak tatlarından birini modern bir şekilde sunuyor. İnsanın hayatta kalma arayışlarından ilham alan “Ekinoks” tabağı ise elma, üzüm ve kerevizi bir araya getiriyor.
Yerel İlhamlarla Hazırlanan Lezzetler
Kereviz Sarma, Güneydoğu Anadolu mutfağından ilham alınarak hazırlanmış sarımsaklı biberli sos ile sunulmaktadır. Kızılcık ve tarhananın uyumunu barındıran Kızıl Şifa tabağı ise sağlıklı bir sonbahar alternatifi.

Sonbaharın Sıra Dışı Tatlıları
Telezzüz‘ün sonbahar menüsünde, tatlılar alışılmışın ötesindeki oranlarla sunuluyor. Lezzet-i Hazan tatlısında, orman yürüyüşlerinin sürpriz mantarı, bu kez tatlı bir formda ortaya çıkıyor. Beklenen bir cins olan mantar, tatlı dünyada varlığını sürdüren bir yer edinerek misafirlere benzersiz bir deneyim yaşatıyor.
Kuzey Yıldızı tatlısı ise Karadeniz’in sevilen fındığını, yoğun ve kremalı bir doku ile buluşuyor. Bu tatlı, geleneksel sütlaç cipsleriyle modern bir yorum kazanılıyor, böylece hem nostaljik hem de gelişmiş bir tat sunuluyor.
Truvalı Helen, aşkın simgesi olan elmayı başrolde buluşturuyor. İki farklı elma tat ve dokusunu bir araya getiren bu tatlı, kızılcık sosu ve elma dolgusuyla kusursuz bir denge yaratıyor. Tatlının üzerindeki portakal danteli ise görsel bir şölen sunuyor hem de lezzeti taçlandırıyor.
Bağlarbaşı Abdülmecit Efendi Korusu‘nun huzur dolu atmosferinde misafirleri ağırlayan Telezzüz, birbirinden özel sonbahar lezzetlerini keşfetmeye davet ediyor; her tabakta doğanın sunduğu olağanüstü tatlar ve sonbaharın büyüleyici renklerini deneyimleme fırsatı sunuyor.