Mart ayı itibarıyla Zekeriyaköy’de kapılarını açan No1 Culinaria, tam bir kadın girişimi olarak karşımıza çıkıyor. Profesyonel dünyada önemli başarılara imza atmış Zeynep Dayıoğlu ve Dilek Yegül’ün vizyonuyla hayat bulan bu mekânın mutfağı, Türkiye’nin en iyi 50 şefi arasında gösterilen Ufuk Karadağ’ın yönetiminde.
Akdeniz’in Lezzetleri, Türk Dokunuşuyla
No1 Culinaria, Akdeniz mutfağının seçkin ürünlerini kurucularının gustosu ve şefin gastronomik dehasıyla harmanlıyor. Odun fırını, taş fırın ve tandır ile Akdeniz mutfağına özgün bir Türk yorumu getiren mekânda, Ufuk Şef’in Napoli’nin prestijli restoranlarında geçirdiği 2 yıllık deneyimin izlerini taşıyan pizzalar, “Türkiye’nin en iyisi” olmaya aday.
Tüm makarnalar, hamur işleri ve soslar günlük olarak taze şekilde hazırlanıyor. Zeynep Hanım’ın aile yadigârı 60 yıllık organik mayası ile yoğrulan ekmekler ister yemeğinizin yanında, ister evinize götürmek üzere satın alınabiliyor. Ayrıca karabuğday, karakılçık ve siyez unu ile hazırlanan sağlıklı ekmek alternatifleri de menüde.

Et ve Deniz Ürünlerinde Mükemmellik
Et severler için Balıkesir’in kuzuları ve Trakya’nın süt danaları özenle seçiliyor. Trakya bölgesinin tütsülenmiş etleri, Anadolu’nun ve Fransa-İtalya’nın seçkin peynirleriyle hazırlanan şarküteri ürünleri de lezzet şölenine katkı sağlıyor.
Deniz ürünleri konusunda da iddialı olan mekânda, Balıkesir’in organik çiftlik tavukları, Karadeniz somonu ve Çanakkale’nin taze deniz mahsulleri mevsimsel otlarla buluşuyor. Midyeler, ahtapotlar ve balıklar, en taze halleriyle misafirlerini bekliyor.
İmza Tatlılar ve Kahve Kültürü
Tatlı tutkunları için Pavlova ve çikolata sufle mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında. Kırmızı orman meyveleriyle süslenen Pavlova, şehir merkezinden özel olarak gelen müşterileri cezbediyor.
Kahve konusunda da özenli bir seçim söz konusu: İtalya’da özel kavrulmuş çekirdekler, sipariş üzerine tam kıvamında öğütülerek barista elinden çıkıyor.
Sanat ve Kültürle İç İçe Bir Mekân
No1 Culinaria sadece bir restoran değil, aynı zamanda bir kültür-sanat merkezi. Mekanda, çağdaş Türk ressamları Uluç Ali Kılıç ve Nihan Yardımcı Çetinkaya’nın eserlerinden oluşan mini bir sergi yer alıyor. Çağla Caboğlu Galerisi işbirliğiyle her üç ayda bir farklı sanatçıların eserleri sergilenecek ve sanatseverler bu eserleri satın alma şansına sahip olacak.
Kitap severler için de özel bir köşe bulunuyor. Altın Kitaplar başta olmak üzere çeşitli yayınevlerinin en yeni kitapları, kahve eşliğinde okunabilir veya satın alınabilir. Ayrıca yazarlarla buluşma ve imza günleri de düzenlenecek.
Sabah 09.30’dan akşam 22.00’ye kadar hizmet veren No1 Culinaria’da:
•Kahvaltıda: Alaçatı, Marsilya, Paris ve New York lezzetlerini andıran seçenekler
•Öğle yemeğinde: Milano bistro havası
•Akşamüstü: Londra çay saati keyfi
•Akşam: Fine dining deneyimi
No1 Culinaria’nın kurucuları Zeynep Dayıoğlu ve Dilek Yegül, hijyen standartlarının en üst seviyede tutulduğu bu yaşam alanında sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacaktır.