Ana Sayfa Yaşam Gayrimenkul KKTC Gastronomisi Efendy Restoran’da Tanıtıldı

KKTC Gastronomisi Efendy Restoran’da Tanıtıldı

KKTC Gastronomisi Efendy Restoran'da Tanıtıldı
Şehrin Lezzeti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) zengin gastronomi mirasını tanıtmak amacıyla düzenlenen özel bir basın kahvaltısı, 5 Aralık 2024’te Somer Sivrioğlu‘nun sahibi olduğu Efendy Restoran‘da gerçekleştirildi. Etkinlik, KKTC’nin kendine özgü lezzetlerini ve kültürel zenginliklerini uluslararası arenada tanıtmayı özel bir organizasyon olarak öne çıkardı.

Programa siyaset, akademi ve gastronomi dünyasının önemli isimleri katıldı.

Programa siyaset, akademi ve gastronomi dünyasının önemli isimleri katıldı. Etkinlikte, AK Parti kurucularından Belma Satır, AK Parti Milletvekili Nilhan Ayan, eski Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı’na vekaleten Müsteşar Serhan Aktunç, tarihçi Sema Soykan, eğitim uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral ve Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe gibi isimler yer aldı.

Etkinlik sırasında Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği’nin Emlak Komitesi Başkanı Semih Sarıalioğlu ve KKTC Temsilcisi Ceyhun Tunalı, Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etmek için çağrıda bulundu. Bu davet, iki ülke arasındaki kültürel bağların güçlenmesine yönelik önemli bir çağrıydı.

Hellim ve Daha Fazlası: KKTC İstanbul’da Tatlarla Anlatıldı

Etkinlikte, KKTC’nin kendine özgü lezzetler ikram edildi. Hellim peyniri ve çeşitli yöresel peynirlerden oluşan sunumlar büyük beğeni toplarken, etkinliğin sonunda misafirlere KKTC’nin simgesi haline gelen hellim peyniri ve özel tasarım peynir tahtaları hediye edildi.

Basın mensupları ve GTD Üyeleri için özel olarak düzenlenen bu organizasyon, KKTC’nin gastronomi kültürünü ön plana çıkarırken, Türkiye ile KKTC arasındaki bağları gastronomi üzerinden daha da güçlendirme hedefini başarıyla hayata geçirdi.

Şehrin Lezzeti