Ana Sayfa Gastronomi Gıda Kastamonu’nun Lezzetleri Tek Çatıda: Canlılar Pastırma Dragos Şubesini Açtı

Kastamonu’nun Lezzetleri Tek Çatıda: Canlılar Pastırma Dragos Şubesini Açtı

Canlılar Pastırma Dragos Şubesini Açtı
Şehrin Lezzeti

Canlılar Pastırma, İstanbul Anadolu Yakası’nda Dragos şubesini açarak Kastamonu’nun yöresel lezzetleri bir araya getirdi. Canlılar Pastırma’nın sahibi Gökhan Karaosmanoğlu, Kastamonu pastırmasını ve yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla açılan yeni şubenin önemine vurgu yaparak, “Kastamonu’yu küçük bir dükkâna sığdırmaya çalıştık” dedi.

Kastamonu Pastırması

“Kastamonu Pastırmasını Daha Fazla Kişiye Ulaştırmak İçin Çabalıyoruz”

Gökhan Karaosmanoğlu, Kastamonu pastırmasının yanı sıra yöresel ürünleri daha geniş bir yelpazede sunmayı hedeflediklerini belirtti. Karaosmanoğlu, “Aile olarak dört nesildir pastırmacılık yapıyoruz. Kastamonu’da İstanbul yolu üzerinde dinlenme tesisimiz ve fabrika satış mağazamız da var. Dragos şubesiyle Kastamonu’nun lezzetlerini daha fazla kişiye ulaştırmayı amaçladık” şeklinde konuştu.

“Kastamonu’nun Tüm Lezzetlerini Tek Çatı Altında Topladık”

Karaosmanoğlu, ürünlerinin tamamen katkısız ve doğal olduğunu vurguladı: “Pastırmalarımız ve sucuklarımız tamamen doğal kurutma yöntemiyle hazırlanıyor, hiçbir ısıl işlem görmüyor ve katkı maddesi içermiyor. 100 yıl önceki geleneksel yöntemlerle, bakır ölçeklerle hazırlanıyor.” Dragos şubede sucuk, pastırma, kavurma ve çemenin yanı sıra Kastamonu’nun meşhur çekme helvası, Tosya pirinci, İhsangazi siyez bulguru, üryani eriği, el yapımı sirke, reçel ve bal çeşitleri gibi birçok yerel üründe bulunuyor.

Karaosmanoğlu, “Kastamonu’da akla gelebilecek her şeyi burada buluşturduk,” diyerek yerel ürünleri tanıtmaya devam edeceklerini ifade etti.

Şehrin Lezzeti