Ana Sayfa Gastronomi Mutfak İstanbul’un Kalbinde, Sürprizlerle Dolu Gastronomi Serüveni: Ode to Bosphorus

İstanbul’un Kalbinde, Sürprizlerle Dolu Gastronomi Serüveni: Ode to Bosphorus

Sürprizlerle Dolu Gastronomi Serüveni: Ode to Bosphorus
Şehrin Lezzeti

İstanbul yeme-içme sahnesinde lezzetleri, servisi ve benzersiz lokasyonuyla öne çıkan Four Seasons Hotel Bosphorus, İsviçreli yenilikçi Şef Markus Arnold ile başlayan gastronomi programını Roger Van Damme‘ın lezzet ve doku oyunlarıyla devam ettirdi. Kasım ayında ise bu özel serinin bir parçası olarak Surinam mutfağını dünyaya tanıtan şef Soenil Bahadoer, Four Seasons’da lezzet dolu bir deneyime imza attı

“Ode to Bosphorus” Serisi Lezzet Tutkunları İçin Devam Ediyor

“Ode to Bosphorus”un yeni buluşmasında Four Seasons Hotel Bosphorus, misafirlerini Güney Amerika’nın egzotik Surinam mutfağı ile buluşturuyor. Fransız mutfağındaki eğitimini kökleriyle harmanlayan, iki Michelin yıldızlı “Lindehof” restoranın şefi Soenil Bahadoer, 13 ve 14 Kasım’da düzenlenen iki özel gecede benzersiz bir menü sunacak.

Bahadoer, Four Seasons Executive Chef’i Görkem Özkan ile hazırladığı menüde kültürel çeşitlilikten ilham alarak güçlü, yoğun ve rafine tatlarla misafirlere muhteşem bir gastronomi yolculuğu sunmayı amaçlıyor. Bahadoer, baharatların zengin içeriğini yavaş yavaş pişirilmiş etler, güveç yemekleri, balık ve deniz ürünleri ile birleştirerek farklı dünyalara götürecek.

Rendang, Wagyu ve Halibut İle Ustalıkla Hazırlanan 7 Aşamalı Menü

Bu heyecan verici 7 aşamalı menüde, şeflerin ustalıkla hazırlanıp özel lezzetler sunuluyor. Kuzey Atlantik ve Pasifik okyanuslarından elde edilen halibut filetoları domates ve karides sosu eşliğinde servis edilirken, Executive Chef Görkem Özkan‘ın tütsülenmiş ıstakozu beluga mercimeği, nane-kişniş masala ve Güney Asya’dan “pakuri” ile birlikte ikram edilecek. Menünün devamında, Bahadoer‘in imza tabaklarından biri olan wagyu et ve havyar ile benzersiz bir lezzet deneyimi yaşanacak. Ayrıca Endonezya ülkesinden Rendang yemeği, zencefil birasıyla hazırlanan sorbe ikram ediliyor. Tatlı finalde ise narenciye kreması, greyfurt ve hibiskus ile hazırlanmış Executive Chef Görkem Özkan’ın “Mandarin pain de Gene” tatlısı misafirleri bekliyor.

Kasım ayında, Four Seasons Hotel Bosphorus bu özgün menü ve gastronomi dünyasında benzersiz bir yolculuk yapmak isteyen tüm konuklarını bekliyor.

İstanbul’un en popüler “fine dining” adreslerinden AQUA Restaurant, Four Seasons Hotel Bosphorus’un Türk Akdeniz deniz ürünlerine yenilikçilik katan mutfağıyla misafirleri yıl boyunca ağırlamaya devam edecek. MICHELIN rehberi ve Gault&Millau gibi prestijli derecelendirme kayıtlarında yer alan AQUA, Executive Chef Görkem Özkan’ın önderliğinde geleneksel tatları modern yorumlarla buluşturuyor. AQUA, İstanbul’un dinamizmini yansıtan eşsiz ortamda, damak zevkine hitap eden muhteşem bir lezzet deneyimi yaşatıyor.

Şehrin Lezzeti