Ana Sayfa Gastronomi Mekan İcaz Gastronominin Yeni Sahnesi

İcaz Gastronominin Yeni Sahnesi

İcaz Gastronominin Yeni Sahnesi
Şehrin Lezzeti

Tüm okurlara merhaba, ben Şef Tugay Hasamaç. Uzun yıllardır gastronomi sektöründe, Türkiye ve yurt dışında edindiğim bilgi ve tecrübelerle, farklı konseptlerde birçok projeye imza atmanın gururunu yaşıyorum.

Kariyerim boyunca, Mutfak Koordinatörü danışman ve işletmeci şef olarak, çeşitli restoran, kafe ve özgün mekanlarda mutfak danışmanlığı, yiyecek-içecek menü danışmanlığı ve konsept geliştirme alanlarında faaliyetler gösterdim. Mutfak kurulumları, proje geliştirme ve uygulama çalışmaları gerçekleştirerek, her detayında kaliteyi ve yeniliği esas alan mekanların hayata geçmesine katkıda bulundum.

İcaz, tutkularım ve tecrübelerimle harmanladığım gastronomi serüvenimde hayalini kurduğum bir proje olarak doğdu. Misafirlerimize sadece yemek değil, bütünsel bir deneyim sunmayı amaçladığım restoranımız, sahip olduğum birikimin ve tutkunun bir yansıması olarak “şef restoranı” konsepti ile karşınıza çıkacak. Gastronomi dünyasına yeni bir soluk getirecek olan İcaz’da, sizlerle buluşmak için sabırsızlanıyorum.

İcaz, sadece bir restoran değil; lezzet, sanat ve ustalıkla harmanlanan bir deneyim sunmayı hedeflediğim bir alan. Yakında Ankara İncek’te açılacak olan İcaz, misafirlerimize benzersiz bir gastronomi yolculuğu yaşatmak için gün sayıyor.

Üç Konseptin Buluşma Noktası

İcaz’ı farklı kılan unsurlardan biri, üç ayrı konsepti aynı çatı altında sunuyor oluşumuz. Meyhane, Steakhouse ve Fine Dining konseptlerini bir araya getiriyoruz.

Klasik Türk Mutfağı ve Dünya Mutfaklarını, klasik ve modern pişirme teknikleriyle harmanlayarak; tanıdık lezzetleri benim özgün yorumlarımla yeniden keşfetme fırsatı sunacağız.

Fine Dining kısmında, mevsimsel malzemelere göre şekillenen 8 aşamalı bir tadım menüsü hazırladık. Bu menü, her sezon farklı bir hikâye anlatacak.

Meyhane bölümümüzde, her damak zevkine hitap eden zengin bir meze kataloğu hazırladık. Kendine has yöresel lezzetlerden, özgün tariflerle yeniden yorumlanan mezelerimize kadar uzanan bu geniş seçeneklerimiz, eğlenceli anlarınıza eşlik etmek için vitrinimizi süsleyecek.

Geleneksel tatları, modern dokunuşlarla harmanlayarak oluşturduğumuz çok kültürlü meze yelpazemizin, her ziyaretinizde yeni bir keşif sunmasını amaçlıyoruz. Karar vermekte zorlanacağınız bu seçkimizle, her lokmada yeni bir hikâye anlatacağız. Steakhouse bölümümüzde, kaliteli besi çiftliklerinden özenle seçilmiş etleri kullanıyoruz. Her bir eti, sıfırdan işleyerek lezzetini ve doğallığını koruyacak şekilde hazırlıyoruz. Etlerin özel dry-aged (kuru dinlendirme) teknikleriyle olgunlaştırılması ve doğru kesim yöntemleriyle porsiyonlanması ve kömür ateşinde doğal pişirme yöntemimiz ile benzersiz bir lezzet sunmamızı sağlayacak. Etlerimizi, her lokmada fark yaratacak bir deneyim sunmak amacıyla işleyecek ve pişireceğiz.

Üretimde Kadın Emeğine Önem Veriyor, Yerel Gıdaları Misafirlerimizle Buluşturarak Kültür Elçiliği Görevini Üstleniyoruz.

İcaz’da kullanacağımız hammaddelerimizi kadın kooperatifleri ve üreticilerinden temin ederek, onların emeğini desteklemeyi amaçlıyoruz. Kendi emeği ve azmiyle, tutkusunu ortaya koyan kadınların gıda üretimine olan etkilerini değerli buluyoruz. Bu kapsamda yerel üretimi de desteklemek, Anadolu ve Trakya’nın eşsiz lezzetlerini misafirlerimizle buluşturmak önem verdiğimiz bir konu. Misafirlerimize Türkiye’nin en özel lezzetlerini deneyimleme fırsatı sunuyoruz. Bu topraklardaki zengin kültürümüze ait tüm lezzetleri insanlarımızla buluşturarak bir nevi kültür elçiliği görevini üstleniyoruz. Bu nedenle Türkiye’nin çeşitli yörelerinden gelen coğrafi işaretli ürünleri de sıklıkla kullanacağız. Bu, İcaz’ın kimliğinde hem yerel değerlere sahip çıkmak hem de sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak anlamına geliyor.

İçecek ve alkollü içecek menümüz yemeklerimiz kadar özel olacak. Değerli arkadaşımız Gökhan Güzey ile birlikte hazırladığımız özel kokteyllerle misafirlerimizi ağırlamayı planlıyoruz. Doğal ürünlerden elde ettiğimiz sos ve şuruplarla, miksoloji ve gastronomiyi bir araya getirerek yeni lezzet kombinasyonları oluşturduk. Her kokteylimiz, İcaz’ın sofistike atmosferine eşlik edecek şekilde tasarlandı.

1.500 metrekarelik geniş bir alanda konumlanan İcaz, açılır-kapanır teras alanı, üç özel VIP odası ve etkileyici Ankara manzarasıyla ferah bir ortam sunacak. Dry-aged et, günlük mezeleri sergileyeceğimiz özel vitrinler, geniş şarap menümüze göz atabileceğiniz ve kendi şarabınızı seçebileceğiniz özel sıcaklık seviyesine sahip şarap teşhir dolabımız, her köşesinde farklı bir deneyim yaşamanız için tasarlandı. İç mekan tasarımında benimle birlikte çalışan mimarlarımızla, estetik ve konforu buluşturarak her ayrıntıyı düşünmüş durumdayız; endüstriyel mutfak ve farklı konseptlerdeki iki ayrı barımızın tasarımlarını da bizzat kendim çizerek projeye özgün ve işlevsel bir dokunuş kattım.

Ankara’da gastronominin yeni adresi olacak İcaz, çok yakında sizlerle buluşmaya hazırlanıyor. Hem damaklarda hem de hafızalarda iz bırakacak bir deneyim yaşamak için İcaz’da buluşmak dileğiyle…

Şehrin Lezzeti