Four Seasons Hotel Sultanahmet, 23-29 Ekim tarihleri arasında, Cumhuriyet Bayramı’nı Türk mutfağının tat geleneklerini modern lezzetlerle harmanlayan özel bir gastronomi deneyimi ile kutluyor.

Cumhuriyet Bayramı Şöleni Menüsü AVLU’da
Geleneksel hediye AVLU‘da sunulan dört adet “Cumhuriyet Bayramı Şöleni” menüsü, odun fırınında pişen sıcak pide ve ekşi mayalı köy ekmeği ile başlıyor. Şefin bahçesinden taze baharatlı tuzlu tereyağı eşliğinde ile sunulan bu lezzetli başlangıcı, pilaki sos, rezene, salatalık turşusu ve turşu suyu ile tamamlanan kurutulmuş palamut takip ediyor. Ayvalı kereviz, havuç, dereotu yağı ve Datça’nın çiğ bademi, Ege mutfağının hafif ve rafine lezzetlerini yansıtıyor. Ardından çıtır talaş böreği, kuzu eti, küçük, ekşi erikli yoğurt ve soğanlı kavrulmuş kara lahana ile sunuluyor. Taze nane ve yıldız anason ile çözülmüş vişne şerbeti, damakları ferahlatıyor. Ana yemek olarak ağır pişirilen dana rosto, kremalı patates püresi, dağ mantarları ve fermente salatalık ile bir lezzet şölenine dönüşüyor. Menünün finali ise yoğurtlu parfe, yoğurtlu kek, beze ve kırmızı orman meyveleri sosuyla menü tamamlanıyor.
La Pistache’de Cumhuriyet Bayramı’na Özel Tatlılar
La Pistache, 29 Ekim’e özel olarak kırmızı ve beyaz renkte sunulan Charlotte pasta ile misafirlerine lezzetli bir sürpriz sunuyor. Kırmızı orman meyveleri ve vanilyalı çırpılmış krema ile hazırlanan bu özel pasta, misafirlerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca konaklayan misafirlere odalarına Cumhuriyet Bayramı temalı kırmızı kadife kek ikram edilecek.