
Havalimanı yiyecek-içecek sektörünün global oyuncularından BTA, Antalya Havalimanı’nda hizmet vermek üzere Fraport ile önemli bir ortaklığa imza attı. %60 BTA, %40 Fraport pay dağılımıyla hayata geçirilen bu işbirliği, havalimanındaki gastronomi hizmetlerini uluslararası standartlara taşımayı hedefliyor.
Yeni dönemde yolcular;
• BTA’nın tanınmış markaları Cakes&Bakes, Enzo, Brewmark ve şef Ömür Akkor imzalı Taste of Anatolia
• Özel olarak tasarlanan Flute, Şerefe, Mangia ve Sweet Treats gibi yeni konseptlerle buluşacak
• Premium, Elite ve Arrival Lounge olmak üzere üç VIP alanda premium hizmet deneyimi yaşayacak
BTA İcra Kurulu Başkanı Baha Bülbül, “Akdeniz’in en önemli turizm merkezi Antalya’da, 2024 yılı içinde hizmete başlayacağız. Geçtiğimiz yıl 38 milyon yolcu ağırlayan havalimanında, 32 milyon uluslararası yolcunun beklentilerini karşılayacak kapsamlı bir hizmet sunacağız” açıklamasında bulundu.
Fraport AG Kıdemli Başkan Yardımcısı Denitza Weismantel ise “20 yılı aşkın süredir Antalya Havalimanı’nı başarıyla yönetiyoruz. Bu yeni ortaklıkla, Türk misafirperverliğini global standartlarla buluşturmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Hizmet vermeye başlayacak olan yeni gastronomi alanları, Antalya Havalimanı’nı sadece bir transit noktası olmaktan çıkararak, kendi başına bir deneyim merkezine dönüştürmeyi amaçlıyor. Yolcular, Anadolu’nun otantik lezzetlerinden dünya mutfağının seçkin örneklerine uzanan geniş bir yelpazede unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşayacak.