Ana Sayfa Haber The Good Wild: Türkiye’den Dünyaya Yükselen Bitki Bazlı Gıda Devrimi

The Good Wild: Türkiye’den Dünyaya Yükselen Bitki Bazlı Gıda Devrimi

The Good Wild
Şehrin Lezzeti

Gıda alanında uzun yıllara dayanan tutku ve azmiyle çalışan Dilara Koçak‘ın kurucu ortaklığını üstlendiği The Good Wild, yalnızca Türkiye’de değil, dünya çapında bitki bazlı protein ve filizlenmiş fermente baklagillerle “upgraded food”nın kurucusu bir rol oynuyor. İlk yılını başarıyla geride bırakan marka, toplamda 8 uluslararası ödül kazanmanın gururunu yaşıyor.

The Good Wild, dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor ve bu başarıyla ülkemizi global bir örnek haline getiriyor. Anadolu’nun kültürel zenginliklerinden ilham alarak kurulan marka, ilk olarak Londra’da düzenlenen Uluslararası Tipografi Ödülleri 2024 (ISTD)’te, Eda Gündüz tarafından tasarlanan kreatif çalışmaları “Mükemmellik Sertifikası” na layık görüldü.

The Good Wild ikinci yılına girerken ise, İngiltere’deki saray sofrasında ödül alarak başarısını pekiştirmeye devam etti. Marka, Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen “3. Gıda İnovasyon Zirvesi”de ise “Filizlendirilmiş Çıtır Atıştırmalıkları” ile “2024’ün En Yenilikçi Diyet Ürünü” ödülünü aldı.

The Good Wild temmuz ayında, Almanya, İsviçre ve Türkiye’nin ilk etki yatırım fonu olan Founder One liderliğinde ilk tur yatırımını tamamladı. Şimdi, global oyuncu olma ve ihracata hazırlanma yolunda ilerleyen marka TÜBİTAK’ın EU destekli Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TUGİP) rol modeli olarak AR-GE çalışmalarına da devam ediyor.

The Good Wild Kurucu Ortağı Dilara Koçak

The Good Wild Kurucu Ortağı Dilara Koçak: “Cumhuriyetimizin 101. yaşını kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde yerli bir marka olan The Good Wild’ın başarı haberlerini paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Bu ülkenin okullarında eğitim almış ve kültüründen çok şey öğrenmiş bir beslenme uzmanı olarak, hayalini kurduğum markayı gerçeğe dönüştürmek ve kısa sürede dünya ile buluşturmak, benim için büyük bir gurur kaynağı. Bir kadın olarak cumhuriyetimize ne çok şey borçlu olduğumu biliyorum ve borcumu çalışarak, üreterek ve paylaşarak ödemeye devam edeceğim’’ dedi.

Sadece üretmekle kalmayan, aynı zamanda global bir vizyonla pazarlama çalışmalarına da devam eden Dilara Koçak, The Good Wild’ı yakın gelecekte, başta Avrupa olmak üzere en önemli gurme marketlerin raflarına da taşımaya hazırlanıyor.

Şehrin Lezzeti