Ana Sayfa Gastronomi Tatlı Tatlı Bir Bekleyişin Sonu: Kaymaklı Güllaç Yeniden Özsüt’te!

Tatlı Bir Bekleyişin Sonu: Kaymaklı Güllaç Yeniden Özsüt’te!

Tatlı Bir Bekleyişin Sonu: Kaymaklı Güllaç Yeniden Özsüt'te!
Şehrin Lezzeti

Ramazan ayının geleneksel tatlarından biri olan güllaç, Özsüt’ün özenle hazırladığı Kaymaklı Güllaç ile sofralarda yerini aldı. Tam 87 yıldır değişmeyen lezzetleriyle Türkiye’nin dört bir yanına mutluluk dağıtan Özsüt, her yıl olduğu gibi bu yıl da güllaçlarını özenle hazırlayarak 11 ayın sultanı Ramazan’a özel bir lezzet sunuyor.

Yoğun Bir Tat, Usta İşi Bir Lezzet

15. yüzyılda Osmanlı Saray mutfağından günümüze uzanan güllaç, Özsüt’ün kendine özgü yorumuyla eşsiz bir lezzete dönüşüyor. Kaymaklı Güllaç, bir yıl boyunca beklenen bu özel tat, tamamen geleneksel yöntemlerle ve el yapımı olarak hazırlanıyor. Günlük ve en taze çiftlik sütüyle ıslatılan güllaç yaprakları, Özsüt’ün kendi üretimi olan kaymakla birleşerek lezzetine lezzet katıyor.

Geleneksel Yöntemlerle Hazırlanan Bir Şölen

Güllaç yapraklarının üzerine serpiştirilen renkli görüntüsüyle iştah açan bu tat, katmanlar arasında badem, fındık ve cevizden oluşan özel kaymak parfesiyle her çatalda yoğun bir tat bırakıyor. İftar sofralarını hafif ve leziz bir şekilde tamamlamak isteyenler için ideal olan Kaymaklı Güllaç, ferahlatıcı tadını limon rendesinden alıyor. Son dokunuş ise Antep fıstığıyla yapılıyor, böylece her dilimde bir lezzet şöleni yaşanıyor.

Ramazan’a Özel, Kaçırılmayacak Bir Lezzet

Sadece Ramazan ayı boyunca Özsüt misafirleriyle buluşacak olan Kaymaklı Güllaç, geleneksel tatları sevenler için kaçırılmaması gereken bir lezzet. Özsüt’ün özenle hazırladığı bu eşsiz tatlı, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Ramazan sofralarınızı Özsüt’ün Kaymaklı Güllaç’ıyla taçlandırmak için siz de bu lezzeti deneyimleyin!

Ramazan’ın vazgeçilmez lezzeti Kaymaklı Güllaç, Özsüt’lerde sizleri bekliyor!

Şehrin Lezzeti