2005 yılında Suadiye’de ilk restoranıyla gastronomi dünyasına adım atan Şehrin Meksikalısı Ranchero, 20. yılını yeni mekanlarıyla kutlamaya hazırlanıyor. Meksika’nın köklü tarihini, renkli kültürünü ve dünya mutfakları arasında apayrı bir yere sahip lezzetlerini ülkemize taşıyan Ranchero, Kanyon ve Kıyı İstanbul’da yeni şubeler açmaya, Zorlu PSM’de ise ilk corner konseptini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

“Geride bıraktığımız 20 yılda, gerçeğine sadık kalarak restoranlarımızda sunduğumuz Meksika lezzetleri, İstanbul ve Ankara’da büyük beğeni topladı. Bu süreçte, başta büyük şehirler olmak üzere Türkiye’nin farklı yerlerinden çok sayıda talep aldık” diyen Ranchero Ailesi, şu anda Ankara’daki şubelerle birlikte toplam 8 restoranla hizmet verdiklerini belirtiyor. Ranchero, İstanbul’daki iki yeni restoranı ve Zorlu PSM’deki corner konseptiyle 2025 yılında farklı şehirlerde de yeni şubeler açmayı planlıyor.
Meksikalı ve Türk bir ailenin işlettiği Ranchero Restaurant, sahip olduğu otantik ambiyansı, orijinal yemekleri, bu lezzetlere eşlik eden margaritaları ve özel kokteylleriyle Meksika’yı Türkiye’ye taşıyor. Gerçek Meksikalıların elinden çıkan otantik tatları 20 yıldır lezzet tutkunlarıyla buluşturan mekan, istikrarlı büyüyünü sürdürüyor. Suadiye, Nışantaşı, Ataşehir Watergarden ve Büyükyalı Fişekhane’deki şubeleriyle İstanbul’da hizmet veren Ranchero, kısa süre içinde Kanyon ve Kıyı İstanbul’daki yeni restoranlarıyla şehirde toplam 6 şubeye ulaşacak. Ankara’da ise Maidan, Armada, One Tower ve Atakule’de şubeleri bulunan Ranchero, franchise modeliyle Türkiye’nin farklı şehirlerini de Meksika lezzetleriyle buluşturmayı hedefliyor.

Zorlu PSM’de İlk Corner Konsepti
Ranchero’nun mobil mutfağı, festival ve etkinliklerde tacolardan burritolara, nachoslardan burger çeşitlerine kadar hem sağlıklı hem de lezzetli fast food tarzı menüler sunarak yoğun ilgi gördü. Bu deneyimden ilham alan Ranchero, corner konseptli ilk mekanını Zorlu PSM’de açmaya hazırlanıyor. Ranchero cornerlarının önümüzdeki dönemde yaygınlaştarak daha fazla lezzet tutkununa ulaşması planlanıyor.

20 Yıldır Orijinal Tariflerden Ödün Vermiyor
Meksika yemeklerini yerinde tatmış olanların “Meksika’da nasılsa, burada da aynısı” dediği Ranchero, Aztek ve Mayalara kadar uzanan binlerce yıllık orijinal tarifleriyle ünlü. Menüsündeki 40’ı aşkın sos ve birbirinden özel içecekler, pek çok yemeğin yanında sunulan mısır cipsi nachoslar ve tortilla ekmekleri, Ranchero’nun İstanbul’daki üretim tesislerinde, günlük ve taze olarak hazırlanıyor.
Aşk’tan Doğdu, Sevgiyle Büyüdü
Misafirlerini, Türkçe karşılığı “gelenekleri kutla” anlamına gelen “Celebra La Tradicion” sloganıyla karşılayan Ranchero’nun hikayesi oldukça ilginç. Mekanın işletmecisi Rıza Tanyeri, 70’li yıllarda dil eğitimi için gittiği Londra’da Patricia Gonzalez ile tanışır ve Meksika’da evlenir. Çift daha sonra Zonguldak Kozlu’ya yerleşir. O dönem Türkiye’nin ilk ve tek Meksikalı gelini olan Patricia Gonzalez Tanyeri, Selma adını alır. 1989’da İstanbul’a gelen aile, gastronomiye olan ilgileri ve Meksika’da restoran işleten akrabalarının desteğiyle 2005 yılında Suadiye’de ilk restoranlarını açar. Türk ve Meksikalı bir aşkın hikayesiyle kurulan Ranchero, 20. yılında da büyümeye devam ediyor.