İtalyan gastronomi kültürünün önemli temsilcisi Barilla, muhteşem bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Dünyanın önde gelen liderlerin mutfaklarını yöneten seçkin şefler kulübü “Club des Chefs des Chefs”, Barilla’nın Parma’daki genel merkezinde bir araya geldi. Bu özel buluşma, küresel mutfak trendlerini şekillendiren isimlerle İtalyan mutfağının derinliklerini keşfetme fırsatı sundu.
Seçkin Şefler Bir Araya Geldi
Etkinlikte İtalya’daki Palazzo del Quirinale’nin Yönetici Şefi Fabrizio Boca, Fransa’daki Élysée Sarayı’ndan Fabrice Desvignes, Beyaz Saray’dan Cristeta Comerford ve Monako Prensliği Kulüp Başkanlığı’ndan Christian Garcia yer aldı. İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile bir araya gelen şefler, buluşmanın ardından şirket merkezini ziyaret etti. Academia Barilla’nın konusu olan dünya devlet başkanlarının şefleri, İtalyan mutfağının ikonik temsilcisi olan makarnaların yapım sırlarını keşfetti.
Ziyaret sırasında konuşan Club des Chefs des Chefs‘in kurucusu Gilles Bragard, “Barilla’nın İtalyan mutfağının global temsilcilerinden biri olarak kulübümüze ev sahipliği yapmasından büyük memnuniyet duyduk. Bu deneyim, şeflerimiz için büyük bir ilham kaynağı oldu” dedi. Organizasyonun gecesinde, dünyaca ünlü şefler için İtalyan mutfak geleneğinin tarihi, lezzeti ve samimiyetini merkez alan bir akşam yemeği düzenlendi.
Academia Barilla Başkanı Ilaria Rossi ise, “İtalyan mutfağını kutlayan bu anlamlı buluşmada, dünyanın en seçkin şeflerine ev sahipliği yapmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Barilla olarak, bu tür etkinliklerle gastronomi dünyasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu
Etkinlikte, Italia Squisita Editörü Alessandro Massi “Hareket Halindeki İtalyan Mutfağı” sunumuyla yer aldı. Katılımcılara İtalyan mutfak kültürünü paylaşan Massi, “Çağdaş İtalyan mutfağı uzun bir tarihsel ve evrimsel sürecin sonucudur ve sadece bir mutfaktan daha fazlasıdır. Yerel mutfakların bir koleksiyonudur ve sayısız kültürel, tarımsal, sosyal ve endüstriyel etki yoluyla, doğası gereği her zaman hareket halinde olan bir kimlik yaratabilmiş bir modeldir” dedi.
Academia Barilla’nın Misyonu
İtalyan gastronomisini korumak, geliştirmek ve tanıtmak amacıyla 2004 yılında kurulan Academia Barilla, konferans merkezi, atölye ve eğitim için tasarlanmış mutfak üniteleri, İtalyan gastronomi üzerine geniş bir kütüphane ve özel geleneksel ürünlerin tanıtıldığı bir satış noktası gibi birçok imkana sahiptir. Ayrıca dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlamak için Akademi’nin yanında 5 yıldızlı bir otel de bulunmaktadır. Akademi, üç farklı düzeyde sertifikasyon programları sunmanın yanı sıra, tüketicilere geniş bir ürün yelpazesi ve İtalyan gastronomisini tanıtan kitaplar sunuyor.