Mahşer-i Cümbüş Ailesi olarak seyahatlerimizde farklı lezzetleri tatma imkânımız oluyor. Özellikle sosyal medya hesabımızdan nerede ne yiyeceğimiz konusunda yönlendirme alıyoruz.
Geçtiğimiz aylarda Denizli‘ye yapmış olduğumuz turne sebebiyle rehberimiz Bülent Vural eşliğinde, bizde unutulmaz tatlar ve anılar bırakan Akyayla Kahvaltı Evi‘ne gittik.
Denizli’de olan, yüzünden gülümseme eksik olmayan, lezzeti hiç şaşmayan, “Harika insansınız.” cümlesiyle karşılayan, sabah sabah deyim yerindeyse afyon patlamadan sevgiyi hatırlatan, insan olmanın hakkını veren Hidayet Ağabeyi, eşi ve çocukları ile kurduğu bir kahvaltı mekanı.
Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi var mı? Bilemem. Ama Hidayet Ağabey ile kesinlikle bir ilgisi var.
“Hidayet” kelime anlamı olarak; bir kimseye Tanrı tarafından gösterildiğine inanılan doğru yol demek. Hidayet Ağabeyi de bize kahvaltının doğru, keyifli yolunu, doğal lezzetleriyle gösteriyor. Bir nevi hidayete erdiriyor bizi lezzetleriyle. Mekana gittiğinizde sıcacık karşılama, tükenmeyen enerji, özlediğimiz gülen yüzler, önce hal hatır soran gözler karşılıyor bizi. Masamıza gelen lezzetler de Hidayet Ağabeyi gibi gülümsüyor. Mesela ben gittiğimde, acı reçelle pişinin sohbetine, Titrek Tavşan Menemeni ile Kale Tatar Biberi’nin şakalaşmasına, ıspanak ile yufkanın selamlaşmasına şahit oldum.
Siz de bu coğrafi işaretli sohbete katılmak isterseniz, yolunuzu kahvaltıda doğru yolu gösteren Akyayla ailesinin mekanına düşürün.
Mahşer-i Cümbüş Ailesi’nin yolunu bu mekana düşüren, lezzet rehberimiz Bülent Vural’a ve Akyayla ailesine sevgi, lezzet ve saygıyla.