Türkiye’nin un markalarından Sinangil, toplumsal fayda üretme misyonu doğrultusunda, özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların gelişimini destekleyen bir projeye imza attı. Bu kapsamda, Ahmet Edip Önder Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi‘nin mutfak atölyesi için bir yıl boyunca ihtiyaç duyulan gıda ürünleri Sinangil tarafından temin edilecek.
Pastacılık Atölyesi ile Üretmenin Keyfi
Çocukların mesleki ve akademik becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Sinangil, iş birliği çerçevesinde bir de pastacılık atölyesi düzenledi. Öğretmenler ve Sinangil’in pasta ustalarının rehberliğinde gerçekleşen atölyede, öğrenciler temel mutfak becerilerini öğrenirken birbirinden lezzetli tarifler hazırladı. Etkinlik sonunda öğrencilere ve öğretmenlere, Sinangil’in özenle hazırladığı gıda kolileri hediye edildi.
Toplumsal Değere Odaklanan Üretim Anlayışı
Sinangil yetkilileri, bu tür projelerin hem çocukların gelişimine hem de özel eğitime yönelik farkındalığa katkı sunduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: “60 yıldır, Türkiye’de ve dünyada 30’dan fazla ülkeye yüksek kaliteli un temin ediyoruz. Sadece gıda erişilebilirliği ile değil, sağlık, eğitim ve çevre konularında da toplumsal taleplere yanıt veren projeler üretiyoruz. 2006’da Türkiye’nin ilk glütensiz ununu üreterek başlayan sosyal sorumluluk çalışmalarımız, eğitim alanında da sürüyor. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ile onların gelişimine katkıda bulunmayı ve üretkenliklerini desteklemeyi sürdüreceğiz.”
Sinangil, toplumsal değer üretme vizyonuyla geleceğe umutla bakan çocukların yanında olmaya devam ediyor.