Tugay Hasamaç

İzmir doğumlu Şef Tugay Hasamaç, aşçılık mesleğine ortaokul yıllarında adım atarak çekirdekten yetişme bir kariyerin temelini attı. Bolu Yeniçağa Aşçılık Okulu'ndaki eğitimiyle mesleğini akademik düzeye taşıyan Hasamaç, kısa sürede gastronomi dünyasında kendine önemli bir yer edindi. Yurtiçinde ve yurtdışında yürüttüğü mutfak şeflikleri, koordinatörlükler ve işletmeci şeflik deneyimleriyle, mutfak, menü ve konsept danışmanlığı alanlarında sayısız projeye imza attı. Aynı zamanda, endüstriyel mutfak tasarımı gibi geniş çaplı çalışmalara liderlik etti.
Mesleğin profesyonelleşmesine yönelik çabalarıyla öne çıkan Hasamaç, Turkish Culinary Academy'de eğitmen şef olarak görev yapmakta ve sektörün gelişimi için aktif rol üstlenmektedir. Ayrıca, Ankara Gastronomi, Miksoloji ve Turizm Derneği Başkanı olarak, gastronomi ve turizm sektörünün ilerlemesine değerli katkılar sunmaktadır. Yenilikçi vizyonu ve özgün yaklaşımıyla, gastronomi dünyasında adından söz ettirmektedir.
Yazarın Yazıları
Tümü
Kaş’ta Gastronomi ve Turizmde Yenilikçi İş Birliği
Kaş'ın öne çıkan otellerinden Peninsula Gardens Hotel, turizm sektöründeki personel açığına yaratıcı bir çözüm getirerek bölgenin sevilen lezzet durakları Sardelaki Restaurant & Sandro Pizza...
Altınmarka, Çikolata Dünyasında Yeni Bir Çağ Başlatıyor
Dünyanın önde gelen çikolata üreticilerinden Altınmarka, yenilikçi ürünleri Cacaonly, Altınmarka Xplore Fonksiyonel Çikolata Ailesi ve Altınmarka Xplore Orijin Çikolata Ailesi’ni, İstanbul’un tarihi dokusuna sahip...
Sanat, Gastronomi ve Müziğin Buluşma Noktası: “Art on the Boat” Festivali
İstanbul'un en gözde mekânlarından Kalamış Marina, bu yaz sanat, gastronomi ve müziği aynı çatı altında buluşturan özel bir festivalle şehir hayatına renk katıyor. 14...
Sütün Mucizesi: Sağlıklı Nesiller İçin Temel Besin
Besin değeri ve sağlığa faydalarıyla yaşamın her döneminde vazgeçilmez olan süt, doğumdan itibaren hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Türkiye'nin köklü süt ürünleri markası Teksüt, 1...
Yeme-İçme Sektöründe Büyüme ve Domino’s’un Liderliği
Küresel yeme-içme sektörünün 2024'te 3,98 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaştığı ve 2029'da 5,29 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor. Türkiye'de ise 2023'te 415,55 milyar TL olan yiyecek-içecek...