Abdullah Tatar

Abdullah Tatar
Mühendislikten çikolata şefliğine uzanan kariyer yolculuğumda, Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra birkaç yıl mühendis olarak çalıştım. 2015 yılında ailemizden gelen yeni bir iş kurma fikriyle Tabea Baklava ve Çikolata markasını hayata geçirdik. Çikolataya başladığım günden itibaren sektöre olan ilgim ve merakım her geçen gün daha da arttı. Çikolata tutkum, beni bu alanda profesyonel bir kariyer yapma kararına yöneltti. 10 yıldır çeşitli eğitimler aldım ve almaya devam ediyorum. Bugün kendi atölyemizde hem klasik hem de geleneksel tatları harmanlayarak özgün çikolata tarifleri hazırlıyor ve çikolata severlere muhteşem lezzetler sunuyoruz.

Yazarın Yazıları

Kaş’ta Gastronomi ve Turizmde Yenilikçi İş Birliği

Kaş'ın öne çıkan otellerinden Peninsula Gardens Hotel, turizm sektöründeki personel açığına yaratıcı bir çözüm getirerek bölgenin sevilen lezzet durakları Sardelaki Restaurant & Sandro Pizza...

Altınmarka, Çikolata Dünyasında Yeni Bir Çağ Başlatıyor

Dünyanın önde gelen çikolata üreticilerinden Altınmarka, yenilikçi ürünleri Cacaonly, Altınmarka Xplore Fonksiyonel Çikolata Ailesi ve Altınmarka Xplore Orijin Çikolata Ailesi’ni, İstanbul’un tarihi dokusuna sahip...

Sanat, Gastronomi ve Müziğin Buluşma Noktası: “Art on the Boat” Festivali

İstanbul'un en gözde mekânlarından Kalamış Marina, bu yaz sanat, gastronomi ve müziği aynı çatı altında buluşturan özel bir festivalle şehir hayatına renk katıyor. 14...

Sütün Mucizesi: Sağlıklı Nesiller İçin Temel Besin

Besin değeri ve sağlığa faydalarıyla yaşamın her döneminde vazgeçilmez olan süt, doğumdan itibaren hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Türkiye'nin köklü süt ürünleri markası Teksüt, 1...

Yeme-İçme Sektöründe Büyüme ve Domino’s’un Liderliği

Küresel yeme-içme sektörünün 2024'te 3,98 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaştığı ve 2029'da 5,29 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor. Türkiye'de ise 2023'te 415,55 milyar TL olan yiyecek-içecek...